23-11-2018

Thibeau, Patrik en Jeroen aan het werk op CSI** Lier. Jeroen wordt het talent vh jaar in ons dorp.

 Na een 2e succesvol weekend in Chengdu, waar het deze keer Patrik was die de GP won met Enrique Blue, zijn Thibeau en Patrik terug veilig geland in België.    Het was een opsteker voor het BFE team in het algemeen, zowel in China als hier in België gaat het prima in de sport.
Ook al kan het altijd beter..  Vorige week stond Zafira, het succespaard van Thibeau 2 weken geleden, met koorts.  En zo moest hij noodgedwongen verder forfait geven.   In de GP Chengdu, liet Patrik toch maar even Ulrich Kirchhoff achter zich, een voormalig Olympisch Kampioen.   Ook daar was het mooie sport.

In eigen dorp werd vorige week onze neef Jeroen De Winter gehuldigd als talent van het jaar op het Gala van de Katelijnse Keien.  Op basis van o.a. zijn wereldtitel met Mistic, maar ook met zijn prima resultaten met de andere paarden.  Er was bvb de titel van vice Belgisch Kampioen Youngriders met Cleopatra.

Het begin van de week begon veelbelovend, iedereen keek uit om samen terug dit weekend op wedstrijd te gaan naar Lier.
Ook Jeroen wou zich nog eens extra voorbereiden, en had gepland om dinsdag met enkele paarden te gaan trainen bij Dirk Demeersman.   En daar liep het even mis..
We weten dat Erik een heel voorzichtige chauffeur met de vrachtwagen is, maar dat Cleopatra zelf durft te panikeren op de vrachtwagen.  Onderweg hoorden ze kabaal, en Jeroen heeft er nog een tijd bij gestaan vanachter om ze rustig te krijgen.

Het leek allemaal daarna redelijk rustig, maar aangekomen bij Dirk was het duidelijk dat ze achteraf zich toch nog bezeerd had, waarbij o.a. de pees werd geraakt.   Het is bijzonder jammer, maar het is niet zeker dat de nog maar pas 8-jarige merrie Cleopatra nog zal terug kunnen komen in de sport...   Niet alleen slecht nieuws voor Jeroen zelf, die ze zal missen voor de sport.  Vooral ook slecht nieuws voor de eigenaars Gerd Wauters en WJ Michielsens..    Er zullen verschillende therapieën geprobeerd worden om Cleopatra zo goed mogelijk te helpen, maar langs deze weg willen we ook goede moed toewensen...   In het slechtste geval hopen we dat ze via embryotransplantatie en de fokkerij, nog van haar topkwaliteiten kan doorgeven...  

We kunnen het niet genoeg benadrukken dat we de (mede-) eigenaars of de fokkers van onze paarden steeds bijzonder dankbaar zijn.  We proberen dat te laten zien door  ons goed voor te bereiden, en proberen goede resultaten te halen.   Voor Jeroen De Winter is dat voorlopig al gelukt met Mistic en L'Innocence.  Ze deden het goed in de rubrieken van de jonge paarden.   Patrik heeft Kapitano en Jacobien met zich mee.  Jacobien plaatste zich op vrijdag al in de proef 1.40m.  Thibeau was iets sneller met Juragold Bormes, ook op donderdag zagen we hen al in de prijsuitreiking op een 5e plaats.  Startlijsten en resultaten zijn te vinden via deze link.