09-03-2014

Thibeau Spits doet het in Stijl, en in snelheid ! 2 overwinningen op nationale indoor LRV !

Onze kinderen hebben er een goed seizoen op zitten, en daar kwam gisteren als extraatje nog 2 titels bij, met in de voormiddag de stijlprijs in D licht en in de namiddag het erelint in de kampioenenreeks C midden.

In de vernieuwde rijschool in Oud-Heverlee konden de kinderen en pony's in ideale omstandigheden strijden voor de titels.   De voormiddagwedstrijden worden gejureerd op stijl.   In de hoogste reeks D midden ging Stefanie Van Riet met de hoogste eer aan de haal.       Onze zoon Thibeau Spits werd met de ponyhengst Hightrick (v. Halifax) als de meest stijlvolle aanzien door de jury.     Toch wel fijn, we waren er zeker heel tevreden mee!  

In de namiddagwedstrijden ging het op snelheid.   We waren heel tevreden dat onze kleine Lauranne Spits er met haar 2 pony's Saartje en Tino bij was.      Ze was zelf even onder de indruk, maar ook als ze in de problemen komt, lost ze het altijd fantastisch op.   Wat we er aan overhouden is een goed gevoel, en mooie foto's.    Vorig jaar deze periode was Lauranne nog aan het oefenen voor haar bekwaamheid, en een jaar later rijdt ze toch al mee tussen de meer ervaren kinderen, super.
Winst in de reeks B licht was bijna voor onze club van Kontich, met Caro-Belle de Hornois en Hiawatah.   De snelste tijd, maar die fout op de laatste hindernis..     De overwinning in B licht bleef voor de provincie Antwerpen met Cis Van Hooydonck en Ten Ankers Freemanca, voor LRV Merksplas.

LRV Merksplas had ook in de reeks D licht een kampioen te vieren, met Michelle Malisart.   Twee weken geleden werd ze eveneens provinciaal kampioen Antwerpen.

De volgende kampioenenreeks is C midden, daar had Thibeau een ijzer in het vuur met Happy C.  En wat voor een ijzer!  Topkwaliteit en alle vermogen.   Thibeau moet gewoon proberen zo rustig mogelijk te blijven, en Happy doet de rest.
Ze moesten als eerste de barrage rijden, en vooral het tweede deel van de barrage was bijzonder snel.  De druk werd opgevoerd bij de andere barragisten.  Onze neef Jorich Spits deed evenzeer een dappere poging, als kersvers provinciaal kampioen met Wolf.       Heel wat dappere pogingen, maar Thibeau werd achteraf toch gehuldigd als de nieuwe nationaal kampioen in C midden!  Met dank aan de familie Jean-Luc De Pelsmaeker en Elke die er ook ter plaatse bij waren om voor hun Happy te supporteren.       Heel fijn dat ze Happy  aan ons hebben toevertrouwd, zo is het een gedeeld succes.

In de reeks D midden tenslotte had Thibeau 3 ijzers in het vuur, maar liep het elke keer toch net mis.   Kadans vd Groenheuvel en Sunny kregen ieder 1 springfout, en kwamen zo niet meer terug in aanmerking voor de barrage.

Een mooie barrage trouwens, waar de winst naar Brabant ging met Brent Monseu, net voor Amber Geentjens (LRV Beerse) met Pasquimel en Charlotte Van Duppen (LRV Gierle) met Jericho.