31-10-2017

Thibeau aan de start op CSI Lyon... Samen met Cleostrade en Jericho Dwerse Hagen.

Op de CSI Herning was Thibeau even de moed kwijt, terug met de voeten op de grond, letterlijk..

De moraal hebben we het voorbije weekend op allerlei fronten moeten opkrikken.  Op sportief vlak denken we na enkele oefenparcoursen en trainingen achter de rug klaar te zijn voor een nieuw avontuur.
En wat voor één!

Volgens insiders zou het één van de mooiste indoor-parcoursen zijn in Europa, en dan mogen we misschien deze unieke kans om er ooit te rijden niet laten schieten.

Samen met de pony Cleostrade kan Thibeau deelnemen aan de FEI pony Trophy in Lyon. Deze keer zijn er gelukkig ook andere Belgische deelnemers, met Aaron Tijskens, en Malin Bollen.   Malin had het in Verona ook al verdienstelijk gedaan, dus laat ons hopen dat onze Belgen er iets mogen gaan betekenen.

Thibeau kan ook in de U25 competetie een paard meenemen.   Het voorprogramma staat volgens ons op het lijf  geschreven van krachtpatser Jericho.  Eerst een warming up van 1.40m, en dan 2x een 1.45m proef.    
Door omstandigheden missen we de openingsrubriek, maar we zijn zeker dat Jericho zich meteen goed voelt op 1.45m niveau.


Terwijl Patrik met Thibeau naar Lyon trekt, proberen we de meisjes Catherine en Lauranne een stapje dichter naar de selectie in Mechelen te brengen. De jumping indoor masters trekt toch wel heel wat ruiters naar de selectie, en het zijn telkens goede oefeningen. Laat ze maar ervaring opdoen!

Het voorbije weekend in Wemmel deden ze alvast een verdienstelijke poging. Zowel Lauranne met Va-Vite (1.10m), Catherine met Galinka (1.10m pony's), als Catherine met Zaijlin (1m) konden toch mooie omlopen laten zien.
Als het nu nog eens goed kan zijn het volgende weekend in Oud-Heverlee, maken ze mss wel een kans om er bij te zijn.

Catherine kan ervaring opdoen met Zailin, het vroegere paard van Marthe van Gorp.  En Marthe van Gorp kan regelmatig ervaring opdoen, met één van onze paarden.    Vorige week maakte Marthe op de Gold wedstrijd in het Azelhof wel een heel geslaagd debuut met  Jacord M Noble (v. Nonstop).  Het gaf voldoende vertrouwen om het komende weekend te starten in het Azelhof, in de CSI**.    Ook Evelyne Putters komt er aan de start met onze Freestyle vd Withoeve. We zullen weer duimen en tijd te kort hebben om het overal te kunnen volgen!