31-08-2015

Thibeau en Freestyle; goed voor zilver op de Beker van België Scholieren!

Het niveau bij de scholieren en ponyruiters in België is best hoog, en dat resulteerde deze week in mooie wedstijden en dito sport in Hulsterlo.

Toen Thibeau in de eerste ronde van de finale een fout kreeg met Freestyle vd Withoeve, dachten we dat een podiumplaats niet meer haalbaar was.  Er bleven immers nog 5 foutloze combinaties, en dat waren niet de minsten!

In ieder geval mocht Thibeau als snelle vierpunter mee naar de 2e ronde, die op tijd werd gereden.  Freestyle kan erg snel, en op dat moment namen ze de voorlopige leiding.    De druk werd wel opgevoerd op de andere ruitertjes die ook voor hun tijd wilden gaan, en voor de winst in de beker.   Daardoor kwamen er dan spijtige fouten, maar toch bijzonder veel talent gezien.  Eén van de grootste talenten bij de jeugd, is zeker Alexander Housen.   Hij had zijn paard Rusedski pas op de vooravond van de Beker voor het eerst gereden!  En zij waren de enigen die op het hele weekend geen enkele fout maakten! Een terechte winnaar uiteraard, en heel fijn dat de prestatie van Thibeau en Freestyle uiteindelijk beloond werd met het zilver.  
Een mooie bronzen medaille ook nog voor Siggi Joinneau (Playboy de Somme).   

Een dag eerder had een andere "VD Withoeve" ook een meer dan puike prestatie geleverd.  Toen was het Verdi vd Withoeve die met Patrik naar de 2e plaats sprong in de FEI rankingsproef op CSI*** Zandhoven.

Op vrijdag was er eveneens een 2e plaats voor Patrik met Dolce Vita in Zandhoven.   En dat het niet altijd persé 2e hoefde te zijn dit weekend, dat toonden Thibeau en Vicenza Rosa op zaterdag, met een 3e plaats in de Silver 1.10m proef.

Onze ponyhengst Kadans vd Groenheuvel heeft ook mooie rondjes laten zien op de 1.20m proef Beker van België pony's.    Op vrijdag dacht Thibeau even dat het gedaan was op hindernis 11,  maar het parcours ging tot en met 12...   Op die manier was er geen finaleplaats voor Kadans, maar we onthouden zijn inzet en mooie sprongen.

Genieten konden we zeker nog van de finale bij de pony's te zien.   Een meer dan eervolle vermelding voor Gilles Nuytens die een fantastische weg heeft afgelegd.  Door een voetje in het water in de eerste finaleronde, moest hij tevreden zijn met de 4e plaats.  Het podium was weggelegd voor meer ervaren combinaties. Knap werk van Maartje Verberckmoes, Alexander Housen en Juliette Lansen.