06-11-2017

Thibeau mag tevreden zijn over deelname Lyon. Net niet naar barrage in FEI pony Trophy.

De reis naar Lyon was vooral bedoeld voor de deelname in de FEI pony Trophy, en dat we Jericho konden mee nemen was aardig meegenomen. 

Gisterenavond zijn Thibeau en Patrik veilig thuis geraakt, na toch wel een goede ervaring.     Het was uiteraard even vloeken, toen die balk viel in de FEI pony Trophy met  Cleo, op een relatief gemakkelijke hindernis.  Maar volgens Thibeau was deze manche veruit de zwaarste tot nu toe in de FEI pony Trophy, of misschien wel de zwaarste proef die hij tot dusver gereden heeft met zijn pony Cleostrade.    Bijzonder knap van onze landgenoot en reisgezel Aaron Tijskens.  Hij deed het voortreffelijk in de basisomloop, en moest enkel in de barrage een fout laten noteren.  Goed voor uiteindelijk de 7e plaats, Thibeau zou 11e worden.

En dan was dus ook Jericho er bij, voor de rubrieken voobestemd voor de jeugdruiters.  De openingsproef op donderdagochtend, die al om 7.30u van start ging, was niet meteen de beste proef die Thibeau ooit gereden had.   Hij is dan ook niet meteen een ochtendmens, maar het mocht geen excuus zijn..     Wakker en geconcentreerd zijn op elk moment..    Makkelijker gezegd dan gedaan... In ieder geval kon Thibeau die 2 fouten van die proef op zijn rekening schrijven.    Op zaterdag stond er een dikke 1.45m proef, de timing was beter, tijdens het avondprogramma...    Patrik was na afloop van de rit heel tevreden over de manier hoe Thibeau die proef had gereden. Weliswaar die ene fout...   We hadden hem graag gezien in de barrage... Ook Emilie Conter miste net de barrage door een tijdfout.   Maar zaterdagavond heeft Pieter Devos de Belgische eer heel hoog gehouden in Lyon,  met een knappe overwinning.

Dichtbij huis werd er ook een internationale wedstrijd afgewerkt, in het Azelhof.   Marthe Van Gorp reed voor onze stal Jacord M (v. Nonstop).   Een eerste kennismakingsweekend op internationaal niveau, waar ze later de vruchten van plukken.  Marthe was zelf in bijzonder goede doen met haar eigen paarden Lajolie en Diamand Star.   Ze won zo maar even de 1.40m proef op zaterdag tussen heel wat toppers.    Eerder op de dag mochten we nog een overwinning noteren in het Azelhof voor onze Freestyle! Samen met  Evelyne Putters, die  voor een bepaalde periode over Freestyle kan beschikken.    Ze hadden samen een topweekend, telkens goed in de prijzen.  Dat moet vleugels geven om volgend jaar deel te nemen aan de scholieren-rubrieken.
 
Toen Thibeau 13 jaar was, reed hij de scholierenru
brieken met Vicenza Rosa (Va-Vite x Withney vd Dwerse Hagen).   Lauranne is momenteel goed aan het trainen met Va-Vite, dat gaat al prima op 1.10m niveau.  Vorige week is haar tweelingzus Catherine begonnen met Viera Houston DH Z, eveneens een dochter van Va-Vite uit onze Withney.

Voorlopig lukt dat allemaal heel goed, we hopen dat ze volgend jaar ook veel prima en veilige ervaringen mogen opdoen.   Onze meisjes krijgen regelmatig les van Charlotte Spaas - Levallois.    En dat Charlotte het voorbije weekend zelf uitstekend heeft gereden in het Azelhof.  Op vrijdag was ze samen met Eblesse van het Scheefkasteel 4e in de 1.45m LR in het Azelhof.   Onze Jeroen had een rustiger weekend op sportief vlak, maar hij zag daar als coach/vriend van Charlotte dat het goed was!