16-02-2019

2 overwinningen op de teller van Thibeau op CSI** Lier, Juragold en Belissimo toppers van dienst!

We hebben de laatste jaren kei hard gewerkt om onze stal op te bouwen, waar we nu staan.  Niet enkel de begeleiding van onze ruiters..   Waarbij we een heel grote dankjewel willen zeggen aan alle lesgevers die het beste van zichzelf hebben gegeven..

Maar ook de stal op zich.  Dat was niet evident.  Maar de resultaten van de laatste maanden liegen er niet om.
Jacobien is al enkele maanden in prima vorm, met winst op CSI** GP Mechelen (met Patrik), vorige week nog 9e in de GP CSI** Lier met Thibeau.   Ook Juragold Bormes heeft al enkele fijne resulaten bij elkaar gesprongen de laatste maanden, en daar kwam donderdag nog een internationale overwinning bij!  

Deze week is er heel wat concurrentie op het Azelhof, met bijzonder grote namen..   En vooral snelle combinaties..  Tijdens de eerste 1.40m GP qualifier zette Patrik een heel sterke prestatie neer met de 8-jarige Classic Touch (v. Casall).   Toen ze voorlopig 4e in de proef stond, verwees Thibeau met Juragold Bormes (Contact vd Heffinck x Landino) haar nog een plaatsje achteruit.  Maar super tevreden met de 1e en 5e plaats in deze eerste dikke proef. 

D
e 1.45m LR proef op vrijdagavond was met 87 combinaties aan de start niet de gemakkelijkste proef.  Patrik met Kapitano (v. Berlin) deden een verdienstelijke ronde, met 5 stafpunten.   Jeroen en Gretel konden de omloop wel binnen de toegestane tijd afleggen, maar op de Nobel hindernis toch die ene balk, met 4 strafpunten.
Het was onze derde en jongste ruiter die er in slaagde om de barrage te halen.   Belissimo heeft veel vermogen, en kan bijzonder snel zijn.   We keken er dan ook naar uit om ze samen met Thibeau in de barrage te zien.

Op voorhand durfden we niet teveel te hopen, want er deden echt wel kleppers mee, waar we ontzettend naar opkijken.  Maar Thibeau bleek niet onder de indruk.  Hij reed een slimme, snelle en foutloze barrage.    Als eerste foutloze combinatie nam hij de leiding, maar er moesten nog 13 combinaties na hem in de piste komen.  Stilaan werd het duidelijk dat hij hoog zou eindigen in het klassement, maar helemaal bovenaan, was zeker een opsteker..We hopen de paarden die we nu hebben op stal, zo lang mogelijk te kunnen houden..  Maar er komen al heel wat telefoontjes, ook zo voor de 8-jarige Loreen van de Landhoek (v. Adorado), die in Lier met Marthe van Gorp enkele knappe rondjes heeft gedaan...

Maar sowieso gaan we ook nu al aan de opvolging denken.  Vorige week kwamen we al met het nieuws dat het eerste veulen van Belissimo geboren is, in combinatie met Taloubet Z.    Ook van Juragold Bormes hebben we ondertussen een halfbroer op stal.  Sambucca van het Molenhof is een Quint vt Maarlo Z uit Winnica Bormes (Landino x Nonstop).   

Deze avond gaan we terug naar het Azelhof.   Thibeau zal er de 4-jarige hengst Impress vt Kattenheye (v. Indoktro vt Kattenheye) en de 6-jarige Nono vd Withoeve (v. Elvis ter Putte x Chellano).   Jeroen De Winter zien we graag met  de 4-jarige Pegase vt Ruytershof en de 7-jarige Mugano vt Klapscheut. 

D
it jaar verwachten we nog heel wat veulens van Pegase, Leandro VG en Nixon vt Meulenhof.  Allemaal talentvolle hengsten die we in de hengstencompetitie vorig jaar hebben zien schitteren.   En dat het weer een gezellige avond zal worden, en morgen nog een boeiende GP op CSI** Lier...