29-04-2020

Vanaf 18 mei hernemen we de groepslessen.

 We hebben sinds 12 maart stil gelegen.  Zelf zijn we gespaard gebleven van deze vieze ziekte... Zowel onze medewerkers als naaste familie zijn gelukkig gezond gebleven, en dat willen we graag zo houden.

We hopen ook dat al onze leden er de voorbije weken het beste van gemaakt hebben, en dat jullie ook nog steeds gezond en wel zijn.  Uiteraard missen we het leven, zoals we het vroeger kenden, en we hopen alles met de tijd terug normaal te zien functionneren.

Toch mogen we niet te snel van stapel lopen..   

Vanaf 18 mei zouden we met onze rijschool terug open mogen om lessen te kunnen organiseren.

Het zal niet zo evident zijn, want we moeten ook de aanbevelingen volgen van Paardensport Vlaanderen.  Je kan hun tips al even lezen via https://www.paardensport.vlaanderen/nl/nieuws/Coronavirus-Update-Leven-met-CoRoNa-Wat-betekent-dit-voor-de-paardensport-vanaf-4-mei

 We moeten dan ook snel kunnen schakelen, en zullen best  in kleine groepen les geven. 

 We zijn aan het voorbereiden om te beginnen werken met Equclubs, een online-module waarbij onze leden kunnen inloggen en zelf kunnen inschrijven voor de beschikbare lessen.

 Via de link hier beneden, mag je al even uitzoeken hoe het moet.  Geef me een mailtje via kristel@groep-ceulemans als je bent aangemeld, dan kan ik jullie actief zetten.  

Ouders mogen zichzelf registreren om de administratie te doen, de kinderen moeten zelf ook ingegeven worden.    Ik kan dan aangeven als “verbonden profielen”, zodat jullie van de kinderen de inschrijvingen kunnen doen, maar dat iedereen een zicht heeft op zijn/haar planning.   

Om toch de mensen die hier op stal staan  te bedanken voor het vertrouwen, hebben ze een korting op de lessen.   Iemand die van buitenaf komt met zijn eigen paard en wil inschrijven, die noteren dat ze met een paard van de club rijden.  De extra kostprijs voor gebruik van ons paard, komt overeen met het bedrag van het pisterecht (10 euro per keer incl 21% BTW). Ik zou niet weten hoe ik het anders in het systeem moest toepassen, maar het wordt wel duidelijk eens dat je inschrijft.

Het is een beetje puzzelen, maar ik denk wel dat het na een beetje aanpassing en gewoon worden, wel nuttig kan zijn.  Bij ons was het echt bijna een voltijdse job, om de planningen te maken, bij te sturen, de afrekeningen en beurtenkaarten bij te werken.  ...  Dat zijn zaken die je met het systeem mee zelf in het oog kan houden.  Bij fouten, suggesties of opmerkingen, mag je me altijd contacteren.    In deze onzekere tijden moeten we ook  zien dat elke euro goed besteed wordt...  Hoe jammer het ook is,  maar we zullen het achteraf ook met minder personeel gedaan moeten krijgen...     Als we samen een beetje moeite doen, kan het  bedrijfs-economisch verantwoord op een betere manier.    Als je problemen hebt, stel ze graag even per mail.   We gaan onze gsm nog voor andere zaken nodig hebben, en ik kan het toch alleen maar helpen als ik op mijn bureau zit.  Mercikes voor jullie hulp, suggesties, begrip, vertrouwen,…

Uiteraard geven we nu wel eerst voorrang om te kunnen inschrijven aan ruiters die voor de Corona-crisis ook al lessen namen.  Er zullen geen nieuwe lesnemers aanvaard worden.

We zullen ook in fases moeten beginnen.  Voorlopig zullen de kinderen die nog echt beginnend zijn, en nog niet genoeg zelfstandig  kunnen rijden, iets meer geduld moeten hebben...   Voor onze G kindjes zullen we ook op een later tijdstip een oplossing zoeken.   

We vragen dat iedereen zijn eigen poetsmateriaal mee brengt.  Als je dat niet zelf hebt, kunnen we poets-setjes aanbieden aan 10 euro per stuk.   Die mag je op voorhand bestellen, dan zal ik die per factuur aanrekenen.  Er wordt aangeraden dat we geen cash geld ontvangen, maar met de beurtenkaarten ed zijn we al goed getraind.

Het tegoed dat jullie hebben van de beurtenkaarten,  proberen we over te zetten naar Equclubs.  En anders zullen in de overgangsfase even tussenoplossingen gevonden worden.

We gaan er ook van uit dat we max 1 ruiter per 200M2 zullen mogen toestaan, achteraf in de groepslessen.  Dat betekent dat we bij ons in de piste in de Leliestraat, achteraf groepslessen zullen mogen inrichten met max 4.

Dat geeft ons ook de  mogelijkheid om de plaatsen voor het opzadelen beter te spreiden.   Er  wordt met tape op de grond aangeduid, tussen welke plaatsen jullie mogen opzadelen.   Ook proberen we enkelrichting toe te passen bij ons in de stallen in de Leliestraat.

We zullen ook alcoholgel voorzien, om voor en na het rijden te gebruiken. Bij de wasbakjes zullen we ook het nodige materiaal voorzien. Breng zelf je eigen materiaal mee, wegwerphandschoenen worden aangeraden om te gebruiken bij het opzadelen.   Stoffen rijhandschoenen mogen hier ook gebruikt worden, maar er wordt dan gevraagd  te zorgen dat ze voor en na gebruik gewassen worden op 90°.    Mondmaskers zijn aangeraden om te gebruiken bij het opzadelen, en wanneer je elkaar zou passeren. Tijdens het rijden mag je ze wel afzetten.

Elk ruitertje mag vergezeld worden van max 1 persoon uit hetzelfde gezin.  Als het zou kunnen, vragen we om de kinderen die helemaal zelfstandig kunnen opzadelen af te zetten, en terug te komen halen direct na de les.  Je mag ook wachten in de auto, of ze met de fiets laten komen. Er staan stoelen, die mogen ook gebruikt worden om de les van je kind te volgen, mits de regels van social distance te respecteren.   We vragen met aandrang om max 25 minuten voor aanvang van de les te komen, en meteen na het afzadelen terug te vertrekken...     

We hopen dat we met deze maatregelen ons kunnen bewijzen, en dat we zo de zomer met de ponykampen mogen beschermen.  Van zodra ik daar meer over weet, zal ik dat graag communiceren. 
 

Dit is de link die jullie zal wijzer maken om al in te loggen voor Equclubs:

http://support.equclub.eu/nl/support/solutions/articles/42000068572-howto-hoe-maak-ik-een-account-aan-bij-mijn-favoriete-ruiterclub-

 

Je kan op die manier lid worden van verschillende clubs, om ons te vinden kies je:

Voor de club die je wil kiezen, mag je kiezen op Spits -  Groentenjumping

 Als je geregistreerd bent,  dan moet ik je achteraf activeren zodat je kan beginnen.    Af en toe zal ik wel eens gaan zien wie mijn “hangende leden” zijn, en die met een duimpje goedkeuren…, of je stuurt me die mail om me aan het werk te zetten.  Daarna kan je beginnen inschrijven en lessen reserveren.  Omdat er nog heel wat gaat wijzigen de volgende weken, ben ik voorzichtig geweest met nog niet teveel lessen aan te bieden.

Als je wil annuleren, doe je dat een dag op voorhand, zodat de plaats vrij komt voor iemand anders.

 Mijn excuses voor dit hele opstel,  met al die regels. We vergeten bijna het belangrijkste!  Geniet van de les en van het weerzien met jouw pony of paard. Die zullen wel blij zijn met die extra knuffel!