17-02-2013

We do love jumping; wildcard te verdienen voor CSI*** St-Katelijne-Waver.

LRV Antwerpen is er voor gekend een bijzonder hoog niveau te halen.   Dit weekend werd in Brecht (manège Kraaienhorst) het provinciaal kampioenschap voor de paarden gehouden.  Onze neef Jeroen De Winter had de pech dat hij wegens ziekte van enkele paarden forfait moest geven met o.a. Gretel, en hij kon enkel aantreden met Daskia, in de klasse Zwaar.  Daar was een fout er teveel aan om in de barrage te komen.

De barrage op zo'n provinciaal kampioenschap is steeds bijzonder spannend.  Deze keer werd de winst gedeeld, wegens een probleem met de chrono bij Pieter Kenis.  Wim Vinckx werd kampioen, en ook Pieter Kenis reed een prima en snelle rit.    De jury nam een wijze beslissing, en bij twijfel, in het voordeel van de ruiter.    Hierdoor 2 terechte kampioenen, met Wim Vinckx en Pieter Kenis.

Binnen enkele weken zullen er heel wat Antwerpse LRV ruiters deel nemen aan de www.ilovejumping.be.   Bij ons op de Groentenjumping maken we uitgebreid tijd voor de ponyruiters op zaterdag 6 april.   Voor de LRV paarden zijn er geen echte LRV proeven voorbehouden, maar we hopen dat ze hun programma zelf kunnen maken, met het Euroregio-weekend en de Vor-wedstrijden.

We gaan zelfs een stapje verder, en we hopen dat er ook een LRV ruiter aanspraak kan maken op deelname aan ons internationaal jumping-weekend.  Na afloop van de 1.30m proef op de www.ilovejumping.be, zullen we een wildcard bezorgen aan de winnaar voor deelname aan de CSI*** wedstrijden, en dit met 2 paarden.    Het is wel mogelijk dat deze wildcard, in gezamenlijk overleg, evenwel kan ingezet worden in de CSI* Wedstrijd ipv de CSI***, afhankelijk van de ervaring van de ruiter en/of zijn paarden.   Het moet in de eerste plaats veilig en leuk blijven.   

Waar het ook meestal heel leuk is, dat is bij de ponywedstrijden.  Volgende week zal de spanning soms wel te snijden zijn, want dan worden er even goed provinciale titels uitgereikt.  Plaats van het gebeuren is eveneens rijhal Kraaienhorst in Brecht.  Op zaterdag is er nog de Nabor cup, waar we ook present mogen zijn.  Drie pony's met dezelfde vaderhengst maken deel uit van 1 équipe.
Onze kleine Lauranne Spits is best fier dat ze in een team van Ten Ankers Billeander mag mee rijden, met haar Tino Ankers.
Onze zoon Marnick Spits zal zijn kans wagen met Katinka vd Vrombautshoeve in het team van Kalipso vd Vondelhoeve.  Dit doet hij samen met Nils De Laet (Karamel) en Elise Vermeiren.

De echte kampioenschappen worden op zondag verreden.   Onze zoon Thibeau Spits mag alvast deelnemen met Saartje (B licht), Sunny (D licht), Spirit (C licht).   Ons nichtje Mieke Ceuterick is er zeker ook bij met Belle (D licht) en Mateo (D licht - stijl).  We hebben ondertussen ook de bevestiging van de deelname van Marnick Spits en Venus (D midden) .    Marnick is dan ook bijzonder aan het trainen, en zelfs Catherine helpt haar broer hierbij!  

De volledige selectie voor het provinciaal kampioenschap pony's LRV Antwerpen, via de bijlage. (bron: www.lrv.be) 
Documenten
Selectielijst prov kamp pony's