31-12-2015

We wensen jullie een verrassend en gezond 2016! Gelukkige 71e verjaardag, vake Jos!

 In alle media en paardenboekjes zal er de volgende weken nog nageschreven worden over de 35e zeer geslaagde editie van Jumping Mechelen.  Ambiance, topsport, gezelligheid, het was er allemaal !

Persoonlijk hebben we ook enkele hoogtepunten gehaald, en zijn we enkele keren met onze voeten ook terug op de grond gekomen.

Laat het ons dan maar over de hoogtepunten hebben,  want we zijn toch nog een beetje aan het na-genieten !


In totaal hadden we samen 3 overwinningen, met de 1.10m ponyproef voor Thibeau Spits en Cleostrade op 26/12, de mini-steeple winst van Lauranne Spits op 28/12 en de winst met het team van Opwijk in de LRV Dream Team Cup op 26 december.

Er waren nog ereplaatsen voor Jeroen De Winter en Va-Vite, met een 3e plaats in de 1.30m CSI-U25,  een 2e plaats voor Inonstop van het Voorhof in de 1.45m CSI** (29/12).  Geklopt op 1 honderste van een seconde door Koen Vereecke, die deze week wel in bijzonder goede doen bleek.  Inonstop heeft met zijn 7 jaar nog niet heel veel ervaring op dit niveau, maar zijn vermogen is enorm.

De stunt werd gebracht door zoon Thibeau Spits in de GP CSI-U25.     Voor de grote en sterke Dolce Vita (Darco x Saygon) was Thibeau met zijn 14 jaar en 38 kg nog licht genoeg.   Maar abnormaal hoe Dolce Vita zowel in de eerste ronde, als de 2e ronde tegen de tijd Thibeau zo veilig mee naar de finish bracht.   Abnormaal.  Het video'tje dat genomen was van onze eigenste vake Jos tijdens die proef, is nu al meer dan 45.000 keer bekeken..


De meer ervaren combinaties konden meer risico nemen om een korte tijd te realiseren, maar dikwijls gingen ze dan ook in de fout.   In de finale van de U25- 1.40m proef zou het uiteindelijk een Belgisch podium worden, met Thibeau op een 3e plaats! 

W
e hebben verder ook genoten van topsport in de Wereldbeker, knap van Niels Bruynseels en Cas de Liberté, met hun 2e plaats!  Er was een topcombinatie als Christian Ahlmann met Taloubet nodig om ook daar een volledig Belgisch podium te verhinderen.   We zagen immers ook Jérome Guéry op de derde plaats na het betere stuntwerk.., heel straf!   Jos Verlooy en Sunshine deden het ook uitstekend en werden beloond met de 4e plaats. 


Vlak voor de Wereldbeker werd het publiek getrakteerd op een mooi optreden van een sopraan met het Belgisch volkslied.  Dat was meteen een mega-verrassing te zien, door wie deze zangeres werd begeleid.   Niemand minder dan LRV-directeur Inge Vandael kwam binnen met 2 ponyruitertjes op 2 geplekte A pony's.  Chique om te zien.  Het was haar eigen dochtertje Julie.  Als we wat beter zagen, herkenden we ook onze dochter Catherine Spits!  Hoe ze een geheim kan bewaren, samen met haar meter en schoonzus Diane Kooremans.  Mooi was dat! 

Met de herinneringen aan Jumping Mechelen, blikken we graag vooruit naar 2016.   We gaan ons best doen dat het sportief een goed jaar mag worden,  maar we hopen gewoon dat het voor iedereen een gezond jaar mag zijn, met fijne en aangename verrassingen. 

Onze eigen vake Jos Ceulemans is niet de man die echt van verrassingen houdt.   Vorig jaar werd hij 70 jaar op 1 januari, en hij vond niet dat het echt gevierd moest worden.  Het lag blijkbaar wat gevoelig, die leeftijd.  Tijdens het kerstfeest heeft hij hardop gezegd, dat hij hoopt dat er nog 1x een Feestveiling zou gehouden worden, ter gelegenheid van hun 50e huwelijksverjaardag en wanneer hij zelf 75 jaar wordt.

50 jaar getrouwd zullen ze hopelijk zijn op 20/12/2019, 75 jaar wordt ons vake op 1 januari 2020.   We proberen ons  dus al voor te bereiden op de wellicht laatste editie van de Feestveiling op zaterdag 4 januari 2020.    

Dat we met de Feestveilingen ooit wel pareltjes verkocht hebben, toonde Jonsaunier vd Dwerse Hagen bovendien nog in Mechelen, in de proef van de 6-jarige gekeurde dekhengsten.   Met Thierry Gofinet waren ze goed voor de overwinning!  

Ons voorbereiden op die Feestveiling doen we de volgende jaren, door te zien dat we terug super kwaliteit kunnen voorstellen.    En dat het gezellig zal worden, daar doen we heel zeker ons best voor. 

In tussentijd wensen we jullie heel veel gezellige en warme momenten toe.  Onze beste wensen voor 2016!