Gekeurde hengst
Gekeurd voor:  BWP & Luxemburg
Dekgeld:600€, excl.verzend.,btw,veearts.
Sperma:vers,


Ogano Sitte  Darco  Lugano Van La Roche 
Ocoucha 
Ialta Sitte  Avontuur 
G-Sitte 
Jorace du Houssoit  Capital  Capitol-I 
Rosaria 
Eyra du Fleury  Picasso de Lauzelle 
Idylle 

Foto's

Vertigo Saint-Benoît

°2005 | hengst | bruin | 1m73 | SBS

Vertigo Saint-Benoît komt uit een bijzonder interessante moederlijn. Jorace du Houssoit is nooit ingezet geweest in de sport, maar ze geeft allemaal top-springpaarden.

De overgrootmoeder Idylle is een dochter van St-Brendan xx. Zij is ook de moeder van de gerenomeerde dekhengst Fidji du Fleury. Fidji du Fleury zelf heeft met bijzonder veel succes in de sport gelopen onder het zadel van Rodrigo Pessoa, en heeft heel wat toppaarden op de wereld gezet. Eén van die sterk presterende kinderen was bvb Mazarin des Pérées van Yves Simon.
Uit dezelfde moederlijn van Vertigo komt ook de top-prestatiemerrie Nina Droeshout (Jody Bosteels) èn de volle broer "True Love van Tenor". Idylle is ook de moeder van Egine (v. Goldspring), die op haar beurt moeder is van Elise (v. Nicias III). Die Elise is de moeder van het Grand-Prix paard Nina Droeshout. Nina Droeshout heeft onder andere de Grote Prijs CSI*** van Hasselt gewonnen in 2007. Dezelfde Elise is de moeder van True Love van Tenor, die landenprijzen loopt met het Amerikaanse team. True Love springt 1.60m rubrieken met Sarah Segal.
Egine is eveneens de grootmoeder van Quarco de Kerambars (Darco x Melpomene (Skippy x Egine)) die in 2007 als 7-jarige met succes debuteerde op internationaal 1.45m niveau met Rik Hemeryck, en in 2009 deel uitmaakte van het winnende team in de landenprijs van Linz.

Ook de vader van Vertigo hoeven we niet voor te stellen. Ogano-Sitte is gekend als een springfenomeen met bijzonder veel kwaliteit. In de sport werd hij uitgebracht door Yves Simon en Dominique Hendrickx.
Vertigo lijkt over enorm veel vermogen en souplesse te beschikken, en in combinatie met zijn fijn karakter en intelligentie heeft hij alles mee om een mooie toekomst te hebben in de jumpingsport.

Vertigo heeft op Stal Ceulemans gestaan tot in 2010, hij is 2 jaar ingezet geweest als dekhengst in de fokkerij van Stal Ceulemans.

Palmares
foutloos hengstencompetitie Gesves (7/3/09), dubbel foutloos 4-jarigen Broechem (19/4/09)